Fra pest og plage til nydelig pesto

Dette er den beste pestoen jeg noen sinne har smakt! I tillegg er den kortreist, økologisk, rimelig, stappfull av sunne stoffer, og - man kan høste skryt gjennom hele grillsesongen fordi man har lagd den sjøl. Mulighetene for hashtags er uendelig. Dette må du prøve! . Jeg glemmer aldri da jeg syklet optimistisk totalt blottet for synssans og vett ut i en åker som rakk meg til livet. En åker full av brennesle. Med nakne bein som stakk ut av sykkelshortsen... Da jeg kom meg hjem var det blemmer oppå blemmene. Svien ga seg etter hvert. Natta kom med voldsom kløe. Av typen "herlighet jeg lengter tilbake til barseltida med amming og nattevåk". Gjør ikke det der stuntet igjen med det første, nei. Brennesle er litt pest og plage. Men det kan også spises! Det kan for eksempel bli suppe, puré eller min personlige favoritt; pesto. Her skal du få oppskrifta på den beste pestoen jeg har satt tenna mine i. Butikkvarianten smaker plast i forhold. Som med de fleste buskevekster og an...

Oppskrift på chilimajones

I forrige innlegg ble du selvsagt overbevist om at du er fullt ut i stand til å lage sushi selv. Nå skal du i tillegg få ei oppskrift med på kjøpet, på en veldig god chilimajones. Om du vil bruke den opprinnelige følger du bare denne linken inn til Godfisk, for jeg har jo (surprise, surprise) ikke fulgt oppskriften. Så her får du min variant. Ikke veldig endret, men bl.a uten 2 ss kapers. Fordi Eventyrmannen ikke fant det i butikken. Chilimajones (nok til 4 stk) 2 stk eggeplomme 1 ss sennep 2 dl rapsolje 1 stk sylteagurk 3 ss frisk koriander 1 stk chili 1 ts chilipasta 1 sitron, saften 1 ss lettrømme Jeg brukte håndmikser, og doblet oppskrifta. Det ble litt til overs, som var veldig godt på brødskiva. Eller kanskje til tapasfatet? Eventuelt kan du lage dobbelt opp og ha en del til aioli og en del til chilimajones? Majonesen inneholder mye av det gode umettede fettet, men den er svært energirik. Oljen alene sørger for 2000 kalorier. Det første du skal gjøre er å lage ...
hits