hits

Fem dager med bålmat uten pølse

Jo, det er helt sant! Vi har gått langt og lenger enn langt. Vi har båret tungt. Den deilige eimen av bålrøyk akkompagnert av den helbredende lyden av knitringa har vært ledsager på tur hver eneste dag. Vi har kost oss med bålmat fem dager til ende, og ikke en eneste pølse på menyen!


.

Dag 1 - Ostesmørbrød
Fjelltopptur med (i følge ungene) alt for tunge sekker, alt for lang løype og alt for lite utsikt. Jeg hadde gnagsår på skuldrene av min bør, så jeg var i grunn enig. Men sånt sier en jo ikke høyt når en forsøker å smitte ungene med turglede... Vi hadde med ferdig oppskåret brød, skivet hvitost og brunost, majones, kyllingpålegg, ketsjup og krydder. De valgte pålegg sjøl, pakka inn i aluminiumsfolie, rullet egne kjenneteng på pakken og la mot bålet. Digg!

Dag 2 - Pannekaker OG spaghetti + kjøttboller
Vi skulle "bare" steke pannekaker. Det var planen. Men soft som jeg er smelta jeg som is i solen når ungene sultne som ulver dagen før hadde begynt å dagdrømme om spaghetti og kjøttboller. I forkant hadde jeg, som en alltid gjør når en skal planlegge fellesturer, latt budsjett og tanker om kostnader styre. Den tanken la jeg fra meg på bålet etter noen samtaler med ungene. Denne uka skulle vi KOSE oss med god mat. 

Pannekakerøra hadde jeg lagd dagen før. Jeg hadde bøtte med lokk og tok med øse, men til egne turer med litt færre folk er det kjekt å ha i flasker som man kan helle rett i panna. Kjøttbollene ble stekt på panne, og spaghettien kokte vi over bål i stor kasserolle med lokk. Oppi duppa noen hele chilier for smaks- og næringstilsetting.


.

Dag 3 - Bålpizza og popcorn
Dette var innertier! Herlighet, jeg tror aldri jeg har spist så god pizza før, og ungene jubla. Pitabrød, tomatfyll på glass, pizzakrydder, grønnsaker de fikk kutte opp og velge sjøl, kylling, revet ost og ei diger steketakke. Vi la aluminimusfolie og rist på toppen i håp om å få smelta osten før bunnen ble svidd, men det var ei skikkelig utfordring med kø av utålmodige unger. Heldigvis hadde vi kniver og mot til å skrape vekk soten...

Dag 4 - Sjørøverburger
Fiskekaker og burgerbrød, salat, agurk, tomat og løk. (Bare at jeg glemte løken...men jeg tar det med som tips...). Superenkelt, og en fin måte å få i seg fisk på. Bålrist er kjekt når man er mange, men noen spikka grillspyd fra naturen funker også som fjell. Vil du ha det enklere og litt mer smuldresikkert i sekken er oppskårne brød bedre enn burgerbrød.

Dag 5 - Tacofredag
Taco over bål er både enkelt og smaker helt fantastisk! Du pakker med det du elsker aller mest på tacoen, har med aluminiumsfolie og lar bålet fikse resten. Har du ikke prøvd dette før må du ut i marka, jeg lover.

Dette er digg for små og store, og jo mer du forbereder hjemme, jo enklere når man blir akutt sulten. For det blir en jo når en er på tur! Denne gangen gikk vi bare fra parkeringsplassen og rett ned til bålplassen, så jeg hadde stekt en diger kasserolle med kyllingkjøttdeig på forhånd. 


.

.

.

Håper du ble inspirert! Skal man gå langt er poser og vann genialt, men uansett er det viktig å kose seg på tur. Jeg er et matvrak av dimensjoner, og elsker å spise godt. Når maten kan nytes ved bålet er livet fantastisk å leve. 

God tur! 

Følg gjerne bloggen på Facebook for flere turtips. 

6 kommentarer Skjul

Marte Pedersen

06.07.2018 kl.11:00

Mange gode tips, og maten ser utrolig nydelig ut!
EventyrElin

06.07.2018 kl.19:59

Marte Pedersen: Tusen takk :)
Lappeteppet/ Anja

06.07.2018 kl.12:34

Husk å smelte sjokolade i banan på bål, det er beste desserten!!!!
EventyrElin

06.07.2018 kl.19:59

Lappeteppet/ Anja: Jaaa...det er godt! Vi hadde popcorn på bål med kakao en dag <3
hektapainterior

07.07.2018 kl.20:40

Så fine tips😄
EventyrElin

09.07.2018 kl.20:18

hektapainterior: Takk skal du ha :) :)

Skriv en ny kommentar