hits

Samlivsbrudd

Fire unger på like mange år. Totalrenovering av tømmerbolig. Jobb, studier, hunder, blogg, jakt, you name it. Man kan skylde på mye og mangt, skylapper og unnskyldninger er så mye lettere å forholde seg til, ikke sant, men det var jo ikke de ytre greiene som gjorde at vi bukket under. Ikke egentlig.

Søpla man krangler om er bare et symptom på det man savner. 

I snart to år har vi vært gjennom et samlivsbrudd. Det anbefales et raskt og rent brudd når man først har kommet til en avgjørelse. Det er et bra råd.

Denne utmattende prosessen, denne berg- og dalbanen mellom helvete og håp, langvarig, langdryg, langtidstappende, har gjort oss slitne.

Håpet er en sterk drivkraft. For meg ga den gang på gang næring til ønsket om og viljen til å holde familien samlet. Hvis vi bare sånn så slik. Ville så inderlig gjerne være blant de som kommer seg gjennom det sammen, styrket. Få det til. 

Slik ble det ikke. 

Det ble brudd.

Vi har gått fra hverandre. 

Det ble brudd.

På ordentlig.

Jeg jobber knallhardt for å akseptere, og ikke minst tilgi at det ble slik. Etter hvert vil vi nok være takknemlige, men inntil videre er det et tilstrekkelig mål å godta den nye sivilstatusen.


.
Jeg har mista han som skulle passe på meg for resten av livet. Visste du at hjernen lar seg lure til å tro at du er glad dersom du smiler, selv når smilet er påklistret? Pust og hvilepuls senkes. Positive hormoner skilles ut. Etter hvert vil du også føle deg bedre. 
.

Samlivsbrudd er tøft.

Jeg trodde jeg visste sånn nogenlunde hva jeg gikk til. Hadde tross alt gått gjennom et vondt brudd etter seks års samliv tidligere. Vi hadde en hund sammen. Viste seg fort at sammenligningsgrunnlaget var elendig. For dette bruddet, med unger og konflikter og samvittighet og sorg var noe ganske annet. Er noe ganske annet. Til tider har det vært så tungt at jeg ikke har fattet hvordan jeg skulle makte å møte mer motgang.

"Vær så snill, det er nok nå." 

Det positive er at en slik prosess utvikler deg. Det har vært vondt og vanskelig og jeg har sett så dårlige sider av meg selv at jeg har skammet meg mer enn jeg trodde var mulig for ei med stødig selvfølelse og normalt grei evne til å være snill når det stormer, men jeg vet jeg gjør så godt jeg bare kan og jeg kan ikke annet enn å bite sammen tennene og klatre videre på stigen mot å bli et bedre, mer reflektert og lærende menneske.

Og det vil helst gå bra, ikke sant? 

Han er en fin fyr. Jeg er ei bra dame. Relasjoner er vanskelige nok om man er like, og ønsker det samme. Det ville seg ikke. Og det er greit. Det er greit. Det er helt greit. 

Så nå vet dere det.

Hvorfor det har vært stille i fjøset. Vi har valgt å gå fra hverandre. Vi er ikke lenger vi. Heldigvis er vi fortsatt foreldre. Og vi skal fortsette å være Foreldre med stor F. 

Nå begynner jobben med å vaske seg selv opp av gulvet. Jeg har raust med kluter, og god tid. 

Jeg må bare trua.

27 kommentarer Skjul

Kjersti

18.04.2018 kl.19:35

<3

Og du har et stort nettverk av mennesker rundt deg, både de du kan se daglig og ofte og raskt komme i kontakt med, og de som er lettest å få kontakt med på det store internettet, som vil deg vel og som gjerne hjelper til som best man kan, uansett om det dreier seg om noen som kan fungere som ventil, noen som kan komme med tips og råd, eller noen som sparker deg bak hvis du trenger det (jeg har en mistanke om at du er litt for flink til å gjøre akkurat dét selv).

Du har selv sagt at "it takes a village", og den bygda har du :)

Stor og varm klem nede fra enden av Norge <3
EventyrElin

18.04.2018 kl.19:44

Kjersti: Om jeg har. Herlighet, jeg er så heldig og rik og omringet av så magen gode mennesker som vil meg vel at jeg noen ganger må klype meg i armen og lure på om jeg drømmer. Og hvem har vel sagt at livet skal være lett bestandig?

Takk for at du er en del av bygda mi, Kjersti :-D
Lappeteppet/ Anja

18.04.2018 kl.19:42

Jeg skulle ønske jeg gikk før. Det er det eneste jeg angrer på. Jeg visste hva som var rett og galt.

Tøft er det uansett om man går eller blir forlatt. Særlig med unger. Men lykkelige foreldre er de beste foreldrene.

Er man ikke lykkelig sammen skylder man ungene å gjøre seg selv lykkelig. Vis dem hva de skal søke etter. Vis dem at man kan ta feil og endre retning. Vis dem at de skal kjempe for å selv også få det fint.

Kjemp for å leve - ikke bare overleve.
EventyrElin

19.04.2018 kl.17:41

Lappeteppet/ Anja: Kloke, snille og gode deg. Takk for at du har vært der hele veien. Og ja, jeg vil heller være glad mamma 50 % av tida enn tungsindig mamma 100 % av tida. Jeg vet dette er riktig. Mange vil nok mene, med rette, at vi burde gått før, men vi har gjort så godt vi bare kunne, begge to. Og det er godt nok, og greit.
Kjersti

18.04.2018 kl.20:08

Den siste setningen din så jeg ikke komme, men den rørte meg til tårer <3 Vakreste du!
Elin

18.04.2018 kl.20:23

Kjenner meg så ufattelig igjen i alt du skriver. Elin, tre unger, samlivsbrudd i 2017... Å fokusere på de små positive tingene i hverdagen har jeg tro på. Livet byr på så mye, noe dritt, men også veldig mye fint. Stå på, Elin!
EventyrElin

19.04.2018 kl.17:39

Elin: Ja, det er vemodig normalt å gå fra hverandre. Håper det går mest fint med deg og dine <3
Irene

18.04.2018 kl.20:25

💕
EventyrElin

19.04.2018 kl.17:39

Irene: <3
Stine

18.04.2018 kl.20:55

Fine og såre ord...

Store gode varme klemmer! (Jeg håper at jeg får møte deg å gi deg en på årntli en gang!)

🤗❤️
EventyrElin

19.04.2018 kl.17:38

Stine: Du, det håper jeg også! Hender jeg vender nesen sørover i jobbsammenheng - da skal jeg tenke på deg <3 :)
På tjukka

18.04.2018 kl.21:03

Kjæreste kjæreste Elin <3
EventyrElin

19.04.2018 kl.17:38

På tjukka: <3
Liga

18.04.2018 kl.22:13

Så trist å høre. Man vil jo så gjerne få det til for barnas skyld, men kanskje man må se på et samlivsbrudd som nettopp for barnas skyld. Livet er ikke til for pyser. Mange gode tanker sendes deg og guttene dine.
EventyrElin

19.04.2018 kl.17:38

Liga: Dette er minst like mye for ungene som for oss selv. Oppi alt er det godt å være trygg på :) Tusen takk for gode tanker <3
Barbro

19.04.2018 kl.01:15

Ikke før veven har stilnet, og skyttelen sluttet

å gå, vil Gud trekke teppet til side, og la oss

riktig forstå. At også de mørke tråder så

vel som de lyse bånd. var helt nødvendig for

mønstret i Mesterens mektige hånd.

Go goklæm til deg, Elin ❤
EventyrElin

19.04.2018 kl.17:37

Barbro: Fine deg, det diktet har fulgt meg i vanskelige tider. Og ja, man kan ikke forvente at det skal være en dans på roser gjennom et helt liv. Takk for klem :)
Lillian

19.04.2018 kl.07:01

Nå skjønner jeg så godt hvorfor du er blitt stille ❤️ Veldig trist å høre!

Det som er viktig nå er bare ro og tid med de 4 små guttene dine, så med tida til hjelp, så går det seg til ❤️

Jeg har savnet deg i det siste, og tenkt mye på deg :)

Syntes det var så koselig i den tida som du ventet minstemann, og vi skrev og pratet mye sammen :) jeg er her om du trenger det igjen ❤️

Klem fra Lillian.

Sender over en god og sterk styrkeklem.
EventyrElin

19.04.2018 kl.17:36

Lillian: Tusen takk for både klem og fine ord <3 Tenk, minstemann nærmer seg fire år. Helt utrolig hvordan dagene bare har stormet av sted. Og ja, tid med ungene er akkurat det som trengs nå :)
Monika T Aa

19.04.2018 kl.17:58

Jeg har skjønt at det ikke har vært ett enkelt år for deg...har tenkt mye på deg i året som har gått....utrolig hvordan man blir glad i mennesker man aldri har møtt, er det ikke? Jeg håper veien din videre blir fylt med latter og smil og ikke bare vanskelige bakker og svingete skogsveier....

Det som ikke tar livet av deg gjør deg sterkere pleide bestemor å si.

Jeg har trua på deg :)
EventyrElin

19.04.2018 kl.18:09

Monika T Aa: Nei. Enkelt har det ikke vært. Men det er langt fra helsvart, og jeg har blitt sterk nok til å akseptere at jeg innimellom trenger hjelp. Takk for fine ord, og at du har trua <3
Skogfrue

20.04.2018 kl.18:55

Jeg kan egentlig ikke annet enn å si "I know"... <3

Pass på deg selv. Pass på å sove ordentlig, spise sunt og trene nok - alt blir så mye lettere om du er i noenlunde balanse rent biologisk sett. Og also: pass på at det er nok sjokolade der en gang i måneden, planlegg for de kjipeste dagene om du vet når de kommer, og vær lada opp i forkant av dem.
EventyrElin

21.04.2018 kl.07:45

Skogfrue: Det er rart med det. Dette er tredje gang vi går fra hverandre (herlighet, det ser virkelig ikke bra ut på papiret). Og det er lettere å ta vare på seg selv nå. Men jeg har ikke spist så sunt som jeg burde på lenge. Jeg har ikke hatt ork til å trene. Og de kjipeste dagene har jeg ikke klart å bufre opp mot. Men jeg forsøker å ta meg selv i nakken. Og takk for gode råd. Leit at du er i stand til å gi dem <3
Barbro

21.04.2018 kl.09:20

Mektige ord fra ei mektig kvinne! , lite å tape... alt å vinne. Du viser et pågangsmot uten like, alt med "Elin" må bærre vike... Det e så flott å se du feire, at dagan dine bi bærre beire og beire...Din kjære, som ikke da giķk så bra med, har du tross alt, fått hærlige barn med med..❤

Det er sikkert en mening med alt på jord, men en av den viktigste er at du har blitt MOR❤
EventyrElin

25.05.2018 kl.21:54

Barbro: <3 Og det fokuset hjelper. Uansett hvordan og hva og hvem, så er jeg evig takknemlig for å ha blitt mor til guttene :) :)
Tove Bringslimark

22.04.2018 kl.09:50

Kjære Elin 💕 Takk for at du deler . Kjenner d langt innimæ når æ les om tankan dine. Du har i mange år hatt en stor plass i hjerte mitt. Den plassen e din fremdeles skal du vite 💕

Liivet endrer seg og man sitter igjen m en form for sorg. En sorg over d som ikke ble som man hadde håpet . Noen ganger kan man snakke om d. Andre ganger ikke. Æ trur virkelig at dokker finner fotfeste igjen allesammen. Du, ungan dine og faren t ungan e «heil ved « .

Stor klæm og masse lykke til m den veien du nu ska gå.

Varm Klæm fra ei som fremdeles kan kjenne på sorgen over d som ikke blei 💕💕💕
EventyrElin

25.05.2018 kl.21:52

Tove Bringslimark: Vakre, gode Tove. Tusen takk for de nydelige ordan dine, da traff me langt inn i hjerterota. Di som har krøp inn i hjertet kan aldri bi borte..
Akkurat no føles fotfestet skremmanes langt unna, men e må jo bærre ha trua på at da vil ender se. Tusen takk førr at du e så flott <3

Skriv en ny kommentar