Har du ikke råd til ferie?

Da kan du vinne Eventyrferien 2016! En konkurranse på nett som er ekte. En du faktisk kan vinne. En uforglemmelig ferieopplevelse som venter på deg. Den inneholder kritthvite strender, asurblått vann og ei sommernatt som aldri blir mørk. Nord. Et av våre aller vakreste ord. Er du klar til å se hva årets Eventyrferie har i vente?

Eventyrferien er et pakketilbud med overnattinger og andre overraskelser som vinnes av én heldig familie. En familie som ikke ville hatt råd hadde det ikke vært for generøse tilbydere fra næringslivet i nord. Og en liten blogger med mye engasjement.

Hvem er jeg, og hvorfor gjør jeg dette?
Sommerens heteste blogginnlegg skrives sent på kvelden. Utenfor ser jeg midnattssola dryppe ned i havet. I huset ligger fire små lyslugger til lading. Jeg burde ladet nå, jeg også, for å være hjemme med fire gutter født med 17, 17 og 19 måneder mellom seg byr på en kontinuerlig strøm av uante hyss.

Hver dag handler om å unngå legevakta. At jeg er uthvilt øker oddsen i min favør betraktelig. 

Bloggen handler mye om overlevelse i karrige forhold, men den er like ofte en hyllest til foreldrerollen. Kanskje fordi jeg skriver når guttene ligger og sover og er søte? Den handler også om friluftsliv og vakker natur. Et sterkt samfunnsengasjement. Ei dame som egentlig ikke tør, men som må snakke med den stemmen hun har.

Vi har ikke vært på ferie på åtte år. 

Du vet, sånn der "ordentlig" ferie. Er det synd på oss, eller ungene? Nei. Definitivt ikke. Vi får være på svigerfars hytte så mye vi bare vil. Eller hos foreldrene mine i Beiarn. Vi har lavvo. Elsker å være ute. Og jeg mistenker mannen i huset ville gått heden om vi måtte dratt fire elleville gutter gjennom en flyplass...

Men i et samfunn hvor normalen er flere utenlandsreiser i løpet av et år.
I et samfunn hvor barn kommer tilbake til skolebenken i august for å fortelle om sine opplevelser.
Da gjør det noe med de som må stå utenfor. Alltid utenfor.

Jeg har lest kommentarer fra mennesker som irriterer seg over hvordan "folk syter over ikke å ha råd til ferie". Krydret med kritikk mot media som hauser dette opp. Ferie er da ingen menneskerett?! Nei. Selvsagt ikke. Så lenge man har snille foreldre som ser barna, og som vil være sammen som familie er dette mer en godt nok. Det er fullt mulig å få en fantastisk ferie uten miljøforurensende fly.

Vi burde alle feriere mer hjemme. Av hensyn til hverandre. Heve statusen på nærturen. Motvirke statusjaget feriene har blitt for mange. For meg er det naturen her hjemme som gir avslapning.

Men. Det gjør noe med deg når du ikke kan delta på det de fleste andre får. Fattigdom er relativt, og å ikke ha råd til ferie er faktisk en måleindikator for fattigdom i landet vårt. Vi har over 80.000 fattige barn. Om du alltid må på ferie til farmor når alle andre i vennegjengen stiller med eksotiske minner...det gjør noe med deg når du alltid er den som står utenfor.

 Noen gleder seg ikke til ferie. For noen er ferie et sårt tema.

Vi trenger ikke kategorisere hvem som har det verst; barna til foreldre som ruser seg, eller barna som ikke får ferie. Vi kan ha empati med begge. 

"Jeg skjønte plutselig at den vakre regionen vi elsker så høyt å bo i er utilgjengelig for mange andre. Det fikk meg til å ville gjøre noe fint for noen andre. En liten dråpe i havet, men for de som vinner blir det forhåpentligvis et minne for livet."

De fleste som leser dette innlegget kan ikke vinne. Har du råd til dette selv, bør du la andre få din plass i søknadsbunken. Så enkel er utsilingsprosessen. Selvjustis. Men jeg håper du leser videre selv om du er en av de som har råd. For å se alt det fantastiske en heldig familie skal få vinne. En uforglemmelig opplevelse, kanskje tidenes ferie for noen som endelig kan gi barna sine noe de ikke ville hatt muligheten til ellers. 

Og så håper jeg alle andre blir inspirert til å legge ferien hit. Vi har så mange skatter i nord!

To vinnerfamilier har tidligere vunnet Eventyrferien.

For begge ble det en eksotisk opplevelse. Kanskje ikke så rart når vi har en slik vakker kyst? Eventyrferien kommer uten transport, så det må vinnerfamilien vite at de kan stå for selv. Det går tog til Bodø, og kollektivtilbudet her er en metropol verdig. Årets datoer er mandag 25. juli til torsdag 11. august. Over to uker spekket med spennende opplevelser. 
.
KONKURRANSEREGLENE ER ENKLE:
For å søke om å få vinne sender dere en e-post til eventyrferie @ gmail.com med en liten tekst som forteller hvorfor dere bør vinne. Noen syns det er hyggelig å legge ved bilder, men det betyr ikke noe for utvelgelsen/trekningen.

Vi setter en frist på ca ei uke, og når vinner er klar vil dette publiseres på bloggens Facebookside. Ikke søk på andres vegne (selv om det er nydelig tenkt), for jeg må vite at de som søker kan delta.

Kan du delta selv om du bor i nord? Naturligvis! Kanskje vinnerfamilien kommer fra Narvik, Mosjøen eller Sandefjord? Vi ønsker å gi dette til en barnefamilie, men kanskje du er en bestemor som ønsker å ta med barnebarna dine? Ikke nøl med å skriv. Kanskje dette er sjansen din?

Det handler ikke om hvem som klarer å skrive den tristeste historien. Bare si det som det er. Full anonymitet utloves naturligvis. Det er bare jeg som leser det som kommer inn. Som jeg nevnte over; ikke ta opp noen andres plass dersom du vet du har råd til dette selv. Dette bør vinnes av noen som virkelig fortjener det. For det kommer til å bli et minne for livet.

Er dere klare til å se hva som står på programmet?? Herlighet som jeg har gledet meg til å dele dette med dere!!


.

SCANDIC HAVET - Mine fantastiske samarbeidspartnere gjennom alle år er med største selvfølgelighet og store entusiasme med også i år. Ei hel uke skal vinnerfamilien ha basen sin på dette prisbelønte hotellet med smilende betjening og luksuriøse rom. Beliggende rett ved kaikanten speiler dette praktbygget seg i havet, og de som bor her har gangavstand til alt det som metropolen Bodø har å by på. Sjekk inn og nyt!


.

.

.

Tenk å få ei uke på hotell i verdens fineste by? For en drømmestart på ferien! Et entusiastisk personale dedikert til å gjøre oppholdet ditt uforglemmelig. I luksuriøse omgivelser kommer dette til å bli et helt fantastisk opphold. For ikke å snakke om opplevelsen som venter på toppen..

ROAST RESTAURANT OG BAR - Med byens råeste utsikt på toppen av Scandic Havet hotell får vinnerfamilien nyte middag i en uformell atmosfære i den populære restauranten. Råvarene serveres i sesong, og de dype smakene er en opplevelse i seg selv. Dette er et sted alle bør stoppe innom dersom de besøker byen!

Dining with a view! Kanskje hotelloppholdet avsluttes med en bedre middag her oppe blant skyene? Skyer er i alle fall neste stikkord. Dere vet kanskje hvor vi skal?

NORSK LUFTFARTSMUSEUM - Verdens beste museum, som også har vært med fra start! Rett ved flyplassen finner vi Norges nasjonale museum for luftfart, og her inne er det så mye spennende å se. Jeg elsker å være der med guttene, og syns det er så fantastisk hvordan de tilrettelegger for en hyggelig opplevelse også når en har eventyrlystne unger med seg. Guttene våre jubler hver gang vi skal på besøk dit, og jeg jubler over at vinnerfamilien får gratis inngang til flyutstillingen.

I sommer er åpningstidene fra 10-18 hver dag, kanskje dere vil prøve familieløypa med rebus? Guttene mener dere må besøke bjørnen som står inni tømmerkoia, og så lover de at bomberommet ikke er så skummelt som det virker først.. Fly høyt, de ansatte gleder seg til et besøk fra dere!
.
Vil du forresten vinne to årskort på Norsk Luftfartsmuseum? Sjekk konkurransen jeg har gående på bloggen nå!


.

NORDLAND GUIDESERVICE - Å dra på ferie er en unik mulighet til å lære noe om stedet en besøker, og Bodø er en by med spennende historie. Vinnerfamilien får bli med på den populære byvandringen kalt "200 år på 60 minutter", og får en super sjanse til å få kunnskap om byen av dyktige guider. Visste du forresten at Bodø nettopp ble kåret til landets mest attraktive by å bo i?

BJØRK RESTAURANT - Den neste på programmet er den alltid like gavmilde Andreas Spørck, og hans nydelige restaurant BjøRk. Jeg elsker å spise her! Stemningen er uformell, men elegant. Enten det er venninnekveld, romantisk middag for to eller man skal dra hele familien med seg til et hyggelig sted er dette restauranten hvor den gode stemningen er garantert. Maten er nydelig! BjøRk har også vært med fra den spede begynnelse, og bildet under ble tatt av de som vant Eventyrferien 2014.

Årets vinnerfamilie får nyte en treretters middag hos legendariske BjøRk Restaurant. Hva Andreas anbefaler? Deres signaturrett gjennom flere år: grillet tørrfisk servert med petit pois purè, posjert egg, baconsmør og aioli poteter. Det er bare å glede seg! Om kvelden ennå er ung kan festen fortsette, for det er mye mer i vente. 

ROYAL BOWLING - En hel kjeller spekket med aktiviteter for liten og stor! Dette er stedet å dra dersom sommerværet lar vente på seg. Royal Bowling tilbyr sentrumsnære aktiviteter, og vinnerfamilien skal få komme innom en dag og bowle så lenge de bare klarer..! 

Bowling er ikke det eneste de kan skilte med nede i kjelleren, for har du kanskje hørt om shuffleboard? Der kan jeg love konkurranseinstinktet kommer frem! Biljard eller golfsimulator er også populært, og funbowlinga på kveldstid er legendariske. Her er det bare å glede seg til mye latter og moro.


.

Bodø er en spennende by, og vi som bor her har mange favorittsteder. Følg gjerne med på bloggen for tips til gratis aktiviteter med ungene i sommer! Noe av det beste med å bo ved kysten i nord, er alle de vakre sandstrendene vi har. De kritthvite, endeløse stripene mot blågrønt hav. Vakre, klare farger. Svaberg og klipper. Været som kan skifte mellom alle årstider i løpet av en dag.

De stupbratte fjellene som speiler seg i havet omkranser oss, skaper trygghet, men pirrer også eventyrlysten. Midnattssol om sommeren, nordlys om vinteren. Rødmende vårsol og en time dagslys før jul. Nærheten til naturen preger oss. Gjør oss friskere. Innbyr til opplevelser for livet.

Jeg elsker å bo i en så allsidig region. 

SONY DSC
.

.

.

.

.

.

JEG ELSKER NORD!

Eventyrferien er en gave til deg som sitter og drømmer om muligheten til å gi en uforglemmelig ferieopplevelse til barna dine. Men jeg har også en annen åpen agenda.
.
Jeg vil gjerne fortelle alle som leser at nord er det perfekte sted å feriere. Fordi det er vakkert her. Fordi naturen er unik. Fordi folkene er gjestfrie. Fordi det er her du kan oppleve sitrende spenning og balanserende ro. Harmoni. For en eventyrlig ferie dette blir!

SONY DSC

Men vi har mye mer i vente! Dette skal bli en uforglemmelig ferie for en heldig vinnerfamilie. Men Bodø har mer i vente!

BABEL BARISTA & HJEMMEBAKST - Den koselige kafeen som ligger midt i byen serverer hjemmebakst i en hyggelig atmosfære. Her finner man følelsen av storby, og å sitte ved vinduet og titte på alt som pulserer forbi er en opplevelse alle som besøker Bodø bør unne seg. Babel vil veldig gjerne invitere vinnerfamilien inn, og byr på gratis lunsj. Dette kommer til å smake!

Etter maten er det kanskje på tide å ta barna med på en liten handletur?

RINGO - Leketøyskjeden Ringo finner du over hele landet, og i Bodø finner du den på kjøpesenteret City Nord. Her finner du alt du trenger til strand- og vannlek, eller kanskje det hadde vært fint med et brettspill til hele familien? På ferie er det fint å ha barna i fokus, og dette besøket kommer de små garantert til å elske.

Ringo ønsker å gi vinnerfamilien et gavekort på 1000 kroner som venter i resepsjonen på hotellet, og ønsker dem hjertelig velkommen på besøk i butikken! Kanskje det blir noen strandleker før dere besøker ei av de kritthvite sandstrendene vi har her i nord?

ARCTIC CRUISE - I år har jeg noe stilig på lur, og gjett om jeg er glad for at vinnerfamilien skal få en ramsalt mulighet til å se den vakre kysten vår! Arctic Cruise er et selskap som tilbyr skyssbåttrafikk i Nordland, med en topp moderne Targa med plass til 12 passasjerer og 5 behagelige overnattingsplasser. Den går så det koster!

De tar alle oppdrag og kan blant annet nevne havørnsafari, fisketurer, dykking, Saltstraumsafari, øyhopping... Mulighetene er uendelige, og dette kommer til å bli helt fantastisk.

Arctic Cruise er glade for å få være med på å gi denne opplevelsen til noen, og er åpne for hva vinnerfamilien måtte ha lyst til å finne på av eventyr. Kanskje dere blir enige om at turen skal gå til Eventyrferiens neste destinasjon? For gjett hva slags øyrike som er med, også i år? 

Vi sier farvel til Bodø, og setter nesen nordover. Dette blir så bra!

MANSHAUSEN I STEIGEN - Ferieperlen i havgapet har hatt en helt eventyrlig oppstart, og siden i fjor har de ikke bare høstet anerkjennelse, men også flere designpriser. Det skjønner jeg godt. Hyttene man får bo i er virkelig noe helt for seg selv. Integrert i naturen skaper de en unik følelse av å være i ett med moder jord. Kanskje ikke så rart når dette kommer fra Norges stolthet, Børge Ousland.

Med glass slipper man det deilige sollyset inn, og får en drømmeutsikt å våkne til. Hyttene er designet av Snorre Stinessen i Stinessen Arkitektur, og han har også fotografert dette vakre bildet under. 


.

Manshausen er ei egen øy i Steigen kommune, og mulighetene for friluftsliv er uendelige. De har fokus på å være bærekraftige, og i tillegg er det svært barnevennlig på øya. Hva med krabbefangst i fjæra eller fotball på den kritthvite stranda vi er så kjent for i nord? Man kan fiske fra øya, og i tillegg får vinnerfamilien disponere kajakk og en liten båt mens de er der.


Dette er virkelig et ferieparadis å glede seg til!
.

HÆSTØYRAN OPPLEVELSESGÅRD - Beliggende i Steigen finner vi et idyllisk småbruk med hester, sauer, kjøttfè, høner, hund, katter - og lamaen Apo. I samråd med værgudene og den hyggelige bevertningen vil dere kunne avtale en eventyrlig dag ute i det fri.

Fra hesteryggen kan naturen oppleves på en unik måte, eller kanskje det frister med en båttur ut til øyene hvor saueflokken er på sommerbeite? Dette blir en uforglemmelig dag!

Etter å ha vært ei uke i den spennende metropolen Bodø, og hatt noen fantastiske dager i fortryllende Steigen er det på tide med litt innenlandsklima. Eventyrferien flytter seg fra kysten, og det neste stedet vinnerfamilien skal få overnatte er også av den eksotiske sorten. Klar til å bli med videre på ferie?

ARCTIC CABINS - Mellom berømte Saltstraumen og nasjonalparken Saltfjellet/Svartisen ligger et fredelig sted med overnattingsmuligheter litt utenom det vanlige. Med skogen som nærmeste nabo, og fiskevann like ved er dette et idyllisk sted for barnefamilier. Hyttene er alle utstyrt med nytt kjøkken og toalett med vask, og hver av de ni hyttene har fem sengeplasser. Den koselige restauranten i midten kan dekke opp til 80 pers og vil man slappe av med en tur i badstua er det fritt frem. 


.

Arctic Cabins ligger rett ved elver, fiskevann, spennende skog klar til å utforskes av store og små. Dette er et suverent sted for barnefamilien, borte fra trafikk, mas og stress. Og når vi snakker om å finne den indre roen er det bare å glede seg til neste sted på plakaten.

FINNVALI NATURPARK - Vi fikk noen nydelige sommerdager sist i august i fjor, og da dro søsteren og jeg alle ungene våre med til Finnvali. Vi ble helt satt ut av å finne denne skatten nede ved vannet. Det ene spennende uteområdet etter det andre avslørte seg etter hvert som vi utforsket området, og jeg ble så oppriktig glad inni meg over å vite at det finnes mennesker som så tydelig koser seg med å skape eventyrlyst hos barn.

Finnvali ligger bare et steinkast unna Arctic Cabins, og vinnerfamilien får gratis inngang til stedet som må være alle barns drøm, og dermed også alle foreldres drøm. Kreativitet og humor omfavner alle skattene, og det er en opplevelse å oppdage alt som skjuler seg på området.


.

Her er det mulig å leie båt og kano, overnatte i lavvo eller sette opp eget telt, fiske etter ørret og grille ved en av bålplassene. Flytebrygga ligger på vannet for de som vil bade, og på området finnes det også sjørøverskute, volleyballbane, hengekøyer, huskestativ, lekestue og mye mer. Dette er det bare å glede seg til, det er så fantastisk å være på Finnvali!

URTEHAGEN PÅ TOFTE - Har du sett for en vakker hage? Tettstedet Misvær ikke langt unna Vestvatn byr på en stemningsfull uteservering hvor "restauranten" er verdt et besøk i seg selv. Når maten i tillegg smelter på tunga er det ikke rart dette stedet har blitt så populært. Hver fredag fra 15-20 tilbyr de nydelig pizza fra vedfyrt bakerovn, og vinnerfamilien er hjertelig velkommen til et besøk for å nyte noe som kanskje er områdets beste pizza. 

Det er bare å glede seg til en smakfull opplevelse rik på stemningsfulle omgivelser! 

Er dere klare for neste spennende eventyr, det siste stopp på Eventyrferien? Dette blir så bra!
.

SALTSTRAUMEN HOTELL - Saltstraumen er hot som aldri før, fikk du med deg NRK-sendinga derfra? Saltstraumen hotell ligger idyllisk til med en fantastisk utsikt og nærhet til alt som er spennende å oppleve her. Månen trekker enorme mengder krystallklart vann gjennom det smale sundet, og skaper verdens kraftigste malstrømmer. Mitt i smørøyet ligger det idylliske hotellet. Her blir det avslappende å bo!

Hotellet er topp moderne, og det er bare å glede seg til et uforglemmelig oppholdt i Saltstraumen. I restauranten jobber en svært dyktig kokk, Marius Kristensen, og maten hans går det gjetord om. Er det egentlig noe som er bedre enn hotellfrokost? Marius tryller fram deilig middag, og vinnerfamilien får også benytte seg av middagsbuffeten i restauranten. Men vent. Hotellet har mer de ønsker å by på.

Gratis inngang på den fantastiske velværeavdelinga! Jeg har nettopp skrevet om da jentegjengen var der i utdrikningslag, les gjerne vår erfaring. Dette kommer til å bli en herlig opplevelse etter spennende dager på oppdagelsesferd. Kanskje dere tar en tur til Heggmotind mens dere er her? Dette magiske bildet under er snikfotografert av den dyktige Olav-Inge. Det er meg på vei opp til toppen gravid i uke 33 med sistemann. (Jeg var superheldig og var i knallform.)

Et år etter turen fant fotografen meg gjennom bloggen, og jeg ble fullstendig satt ut av å være fanget på et så vakkert bilde. Turen var fantastisk, men at dette bildet ble resultatet gjør meg evig takknemlig. Turen anbefales varmt, og vi har mange slike flotte muligheter for topptur her i vårt vakre nord. 

I Saltstraumen kan dere ikke bare stikke på tur, men dere kan også reise tilbake til vikingtida, fiske eller bare sitte på et svaberg og nyte den rike kysten vi har her i nord. Hotellet gleder seg til å ta gjestene i mot, og være vertskap for alle spennende utflukter de ønsker å oppleve.

KJELEN KAFÈ - Saltstraumen har mye fint å by på. Fisket er fantastisk, og et yndet sted er ute ved Kjelen Kafé. Her er utsikten upåklagelig, og man ser stadig båter frese forbi. Se det vakre landskapet!

Kafeen vil gjerne få by vinnerfamilien på lunsj eller middag, alt etter hva som passer for familien. De har nydelige fiskeretter, men tilbyr også en spesialitet her i nord som jeg bare må anbefale. Møsbrømlefse! Den smaker himmelsk, og å nyte god mat i slike omgivelser gjør det hele til en perfekt ferieopplevelse. Vel bekomme!

ARCTIC SALT - Frådende vannmasser og smakfull mat. Har dere hørt om Arctic Salt? Langt mot nord, under den kalde arktiske himmelen, ligger Saltstraumen. "Her høster vi vårt salt. Dette er vårt håndtverk. Å skape det perfekte flaksalt for deg fra havets eget kretsløp." 

Arctic Salt vil gjerne gi vinnerfamilien et minne fra sitt opphold i Saltstraumen, og ønsker å gi dem en boks vanlig havsalt og en spennende variant som er bjørkerøkt. Dette vil få ferien til å vare lenge! Men vent..vi er bare så vidt i startgropa av hva ferien innebærer. Vi skal videre til noen som har vært med hvert eneste år på å gjøre Eventyrferien til et virkelig storslått minne for livet. 
.
Oppholdet i Saltstraumen varer til 11. august, og det er helt bevisst. Dette er nemlig startdatoen for ARCTIC RACE of NORWAY! Første etappe går fra Fauske til Bodø, og om vinnerfamilien ønsker å få med seg sykkelrittet er det en super mulighet til å bli med på folkefesten. Det blir gøy!

Lange, herlige dager spekket med fart og spenning, natur og ro.
.
Er det ikke en fantastisk ferieopplevelse som venter på å bli vunnet? Men det er slett ikke over. Jeg har gjemt en skikkelig godbit til sist. Dette fordi dato og sted kan avtales ut fra ønskene vinnerfamilien har. Med hensyn til vær. Til ønsket aktivitet. Eller bare etter anbefaling fra den spreke dama som skal lose familien gjennom et av eventyrferiens høydepunkt.

Kanskje er det lurt å gjøre dette mens familien er hos Arctic Cabins i Misvær, men det passer også fint for oppholdet i Saltstraumen. Neste post på programmet vet nemlig om mange skatter her i Salten. 

KVIK GUIDING - er neste aktør, og gjett om dette gjør Eventyrferien til et minne for livet! Maja heter den spreke damen bak Kvik Guiding som tilbyr en rekke friluftsbaserte opplevelser, deriblant SUP. Hva er SUP, tenker du kanskje? Det står for Stand Up Paddling, og noe så perfekt for nybegynnere ute etter spenning skal du lete lenge etter. 


.

Gjett om jeg fikk lyst til å prøve dette! Kvik Guiding tilbyr guiding på hav eller i vann en rekke spennende steder, men er du litt dreven, eller har erfaring fra kajakk/kano kan du leie brett og dra ut på egenhånd. 

Kvik Guiding setter de nære opplevelsene høyt, og er dermed perfekt for barnefamilier ute etter flotte opplevelser i naturen. Vinnerfamilien kan i samråd med Maja velge hva de ønsker å oppleve. Topptur, fisking, båtbygging og race ned elva er noen muligheter. Eller hva med fjelltur, bål og hengekøyer? Dette kommer til å bli spennende!

En perfekt avslutning på en uforglemmelig ferie! 

Ferieopplevelsene ligger og venter på en heldig vinnerfamilie. Gjett om jeg syns det er stas å få lov til å gi bort alt dette sammen med alle disse flotte tilbyderne! Men vent. Det er mer i vente! Jeg har funnet noen favoritter jeg har lyst til å vise dere. Skal vi starte med hva som venter de voksne?

UNDERVERKER - Underverker er en norsk nettbutikk med undertøy fra kvalitetsleverandører. De sender rett til postkassen, og har gratis bytte. En BH-kalkulator hjelper deg til å velge riktig størrelse dersom du er usikker. Jeg har samarbeidet lenge med Underverker, og jeg er så utrolig fornøyd med deres unike kundeservice og ikke minst er jeg imponert over den høye kvaliteten hvert eneste plagg holder. 

Underverker ønsker å gi litt ekstra luksus til ferien, og vinnerfamilien mottar et gavekort på 1000 kroner til bruk i nettbutikken i god tid før avreise. Den øverste toppen anbefales varmt, den er superbehagelig å ha på. Nå har de salg på en masse badetøy, så kanskje det må bli ny bikini til de hvite strendene vi har i nord
.
Og til stranda trengs solkrem. Klar for neste gave til vinnerne?

MAMMAN MIN OG MEG - Den sjarmerende nettbutikken startet opp i fjor, og her inne finner du Mor- og barnprodukter fra hjertet. Hvert produkt er håndplukket med omtanke, og de bestreber seg på at alle produkter skal være produsert uten å utnytte barn, dyr eller naturen. Fra Mamman Min og Meg får vinnerfamilien et gavekort på 1000 kroner til bruk på valgfrie produkter fra Green People!

Green People fører en rekke hudpleieproduter som er naturlige, sertifisert økologiske og effektive. Det startet med en toåring med hudkløe, og resultatet er en rekke produkter utviklet med særlig omtanke for de med sensitiv hud. Green People solkrem til barn er parfymefri, og mammaen som driver nettbutikken syns den er super å bruke til sin lille sønn - og seg selv.

REIMA - Skal man ha klær for all slags vær og til aktive barn, da er Reima en sikker vinner. Vi har fire tette gutter i hus som arver etter hverandre, og vi kan ikke få skrytt nok av kvaliteten på uteklær fra Reima. At de har glade, friske farger til både gutt og jente er noe jeg verdsetter ekstra høyt. Jeg har diskutert uteklær med mange barnehageansatte, og svaret er alltid det samme; Reima holder barna tørre og varme på timesvis. 

Reima elsker barn, og vil gjerne være med på å gjøre ferien ekstra hyggelig for de minste. Vinnerfamilien får derfor et gavekort til bruk i nettbutikken pålydende 1000 kroner, og da passer det vel fint at det er salg på en rekke av sommerens nyheter?

DESIGN BY ODD - Elsker design, grafikk og Norge! Dette er en bedrift som lager plakater med typografiske bykart over norske byer, og har utrolig mange kule design. Som en ordentlig avskjedsgave vil vinnerfamilien få tilsendt en plakat til minne om tidenes ferie hvor motivet er verdens mest naturskjønne by, Bodø! Jeg har virkelig lagt min elsk på disse plakatene, og skjønner godt at de har blitt en hit her til lands. 

Ja, vi elsker Bodø. 

Og vi elsker Salten-regionen!
 

Det var årets Eventyrferie, fra start til slutt, blir det ikke fantastisk!?
.

// Allerede har søknadene begynt å komme inn, og jeg leser andres smerte. Jeg sier ikke i mot når det rases ut at ferie ikke er noen menneskerett. "Lær å lev med det. Tål. Ta ungene dine med på fisketur og vær fornøyd." 

Søknadene har begynt å komme inn, og jeg får være med inn i noens virkelige liv. Jeg leser andres smerte, og jeg vet at for noen ville det vært bandasje rundt et blødende sår kalt selve livet dersom de kunne fått gitt barna sine denne ferien. Et lite pusterom fra tungsinn, økonomiske bekymringer og konstant strev for å få hverdagskabalen til å gå opp. //

Jeg er så umåtelig stolt over at vi klarer å gjennomføre dette, og ikke minst er jeg så takknemlig over de som gjør dette mulig!

Hurra for hver og en av dere. Det er så vakkert å tenke på alle de uforglemmelige minnene en heldig vinnerfamilie vil sitte igjen med etter at sommeren 2016 er over. Salten er full av generøse mennesker som er oppriktig glade for å få være med på å gi dette til noen som fortjener en eventyrlig ferie. Det hadde ikke vært mulig uten alle de fantastiske aktørene som har sagt JA til å være med på dette.

TAKK, TAKK og atter TUSEN HJERTELIG TAKK til dere alle sammen!


.
En heldig vinnerfamilie. 

En eventyrferie.

En nydelig region.

Og et ønske.

Dette er ingen stor blogg. Den når ikke ut til mange. Men er det noe Eventyrferien beviser, så er det at når man går sammen så kan man oppnå noe virkelig fint. Og du kan bidra. Du kan hjelpe å nå ut med dette ved å dele. Kan du være så snill å hjelpe oss? 

Vi søker et menneske som leser denne teksten, og føler at dette innlegget er skrevet til henne eller ham. Som så gjerne skulle ønske barna kunne få oppleve noe annet i år. Vi søker en familie som grunnet økonomiske begrensninger syns det er vanskelig å gi ungene den ferien som de fleste andre får. Noen som kan komme til nord når ferien går av stabelen, som er fulle av eventyrlyst og som ikke har sykdommer som gjør utfluktene vanskelig. Har du lyst til å vinne Eventyrferien 2016? 

Da syns jeg ikke du skal nøle. Send en søknad, ta en sjanse. Og alle dere andre; kom til Salten og opplev alt vi har å by på!

For å nå ut til den vinnerfamilien som virkelig fortjener å få oppleve denne magiske ferien, og ikke minst som takk til alle de flotte menneskene som gjør dette mulig, hadde det vært nydelig om alle som leser dette hjelper til med å dele innlegget i sosiale medier.
.
På forhånd tusen takk til alle som ønsker å dele litt sommerglede <3

Det viktigste når ferien kommer er å være sammen. Men vi trenger også å se hverandre i samfunnet. Ta med naboungen til stranda om foreldrene sliter. Tilby en ekstra billett til lekeland om du har god råd. 

Å dele på hytta, gi bort ei uke til noen i huset sitt. Alle slike små bidrag gjør livet litt finere for alle. Det er ikke synd på de som må feriere hjemme, men nå gjør vi det mulig for en familie å få et verdifullt minne for livet. 

ÅRETS EVENTYRFERIE ER HERVED AVDUKET!!! Gjett om jeg er spent på å se hvem som vinner! 

Blir du den heldige vinneren?!

Og du? Følg gjerne bloggen min på Facebook, for da blir jeg så glad :) 

3 kommentarer Skjul

Avdelingholt/ Anja Holt

07.07.2016 kl.13:40

Jeg ønsker vinneren god, uforglemmelig ferie!
Liga

09.07.2016 kl.20:33

Jeg er imponert over det du får til! Du er virkelig EVENTYR - Elin! Tenk å sette sammen en slik fantastisk ferie. Håper det er en virkelig verdig vinner, ønsker den familien et fantastisk opphold her oppe i nord!!
EventyrElin

09.07.2016 kl.20:49

Liga: Dette er ikke min fortjeneste, det er alle de som bidrar som skal ha takk ?? Vi får be om godt vær så vårt nydelige sted viser seg fra sin beste side ????

Skriv en ny kommentar

hits