Stopp barnebryllupet!

Hun skrider opp kirkegulvet i en hvit sky av blonder. Hun kikker sjenert ned i gulvet, er spent. Dette er hennes store dag. Med sommerfugler i magen går hun mot alteret. Der venter hennes kommende ektemann. Han heter Geir og er 37 år gammel. Selv heter hun Thea og er 12.

Thea, fiktiv brud, Plan Norges barnebryllup, stoppbryllupet

Plan har skapt en engasjerende kampanje nå i høst i forbindelse med FNs internasjonale jentedag, lørdag 11. oktober. Den markeres med det fiktive bryllupet mellom Thea og Geir. Du har kanskje allerede besøkt den provoserende bryllupsbloggen til tolvåringen?

Jeg applauderer kampanjen. Den setter lys på det som er virkeligheten for mange unge jenter rundt om i verden. Det som skal være deres lykkeligste dag, kan for mange være begynnelsen på slutten. På stoppbryllupet.no kan du lese ekte historier fra virkeligheten.

39.000 jenter står barnebrud hver eneste dag. De blir tvunget inn i voldelige og seksuelle relasjoner, uønsket graviditet og farlige svangerskap. De blir frarøvet sin barndom, kontrollen over eget liv og muligheten til å ta utdanning (Olaf Thommesen, generalsekretær i Plan Norge).

Dette er så inderlig vondt å tenke på. Det er små barn! Dette skal ikke skje, det er så provoserende og jeg kjenner jeg blir så eitrende forarget..

1895269-10-1412929632570

I dag kan du være med på å stoppe dette bryllupet, og samtidig bidra til å sende et sterkt signal til politikere og omverden om at du ønsker å bekjempe barneekteskap internasjonalt. Bryllupet, og demonstrasjonen for å stanse det, vil finne sted utenfor Jakobskirken i Oslo 11. oktober kl. 14.

Jeg er stolt av å være Plan Fadder. Det har jeg vært i mange år, selv da jeg som fattig skoleelev spiste fiskepinner på brødskiva til middag. Dersom du vil bli jentefadder, eller er nysgjerrig på Plans arbeid, kan du følge denne linken. Bli med og #stoppbryllupet du også!

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits